Política

Rosa Díez abandona el PSOE i serà cap de cartell en el nou partit impulsat per Fernando Savater

Rosa Díez ha decidit abandonar el PSOE, en què militava des de feia dècades, i el 7 de setembre segellarà oficialment la seva incorporació al nou partit encapçalat pel filòsof Fernando Savater, segons informa el diari Abc.

Segons el diari, la dirigent socialista segellarà el compromís oficial amb la nova formació el 7 de setembre durant un sopar al qual assistiran Fernando Savater i el professor de l'UPV, Carlos Gorriarán, un altre dels impulsors del projecte.

Aquest nou partit del qual encara no se sap el nom es presentarà en societat el 29 de setembre vinent a Madrid, moment en què donarà a conèixer les bases programàtiques de cara a les eleccions de l'any que ve.

Rosa Díez posarà fi així a la seva trajectòria política com a militant socialista, en què va ser consellera de Comerç, Consum i Turisme del Govern basc sota la presidència de José Antonio Ardanza (PNB) des de 1991 fins a 1998. També va ser diputada del Parlament basc i, des de 1999, va desenvolupar funcions com a eurodiputada. És membre de la plataforma política Basta Ya contra el nacionalisme basc i el terrorisme d'ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.