Política

El govern central nega haver-se reunit amb ETA durant la campanya electoral

López Garrido desmenteix una informació del diari 'Gara'

El portaveu del Grup Socialista al Congrès, Diego López Garrido, ha desmentit la informació publicada pel diari Gara sobre suposades reunions entre l'executiu i ETA i el PSOE i Batasuna.

Garrido ha sortit així al pas d'una informació publicada pel diari basc segons la qual es van mantenir diverses reunions, que es van donar per concloses fa tres setmanes per la negativa a arribar a un acord polític.

Aquestes reunions simultànies s'haurien celebrat en un mateix lloc entre el 14 i el 21 de maig, en plena campanya electoral, i hi va participar una "molt rellevant" presència internacional de l'àmbit europeu, indica el diari basc, que cita fonts "d'absoluta solvència".

La temptativa d'acord va quedar finalment frustrada al no produir-se un compromís polític favorable a Batasuna, la delegació de la qual va estar encapçalada per Arnaldo Otegi, de manera que es va donar per finalitzada la fase de negociació després de l'alto el foc.

ETA va fer saber a l'Executiu que la ruptura de la treva es devia a "l'intent fallit" d'acord en aquestes converses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.