Política

Ciutadans perd l'ala esquerra

Els possibles pactes amb Basta Ya marquen l'agenda de les diferents famílies del partit

El flanc esquerrà de Ciutadans, aglutinat al voltant del col·lectiu Alternativa Ciutadana, ha decidit escindir-se de la formació presidida per Albert Rivera, mentre que el sector liberal, liderat pel principal oponent a Rivera, Luis Bouza-Brey, ha obert un procés de consulta interna per decidir el seu futur, dins o fora del partit.

Alternativa Ciutadana té previst oferir aquest divendres una roda de premsa on explicarà les causes de l'escissió, entre les quals hi ha la disconformitat amb els resultats del recent congrés, ja que segons fonts d'aquest sector citades per EFE, és "censurable" que un "antic membre de les Noves Generacions del PP" vulgui presentar la crisi del partit "com una rivalitat entre l'alternativa liberal i l'opció oficial, suposadament de centre-esquerra".

Pel que fa al sector liberal, Bouza-Brey oferirà també aquest divendres una roda de premsa per avaluar els resultats del congrés de C's, que el passat cap de setmana va reafirmar Rivera en el seu càrrec. Els dos contrincants del cap de setmana s'han reunit avui i segons que ha comunicat l'agència EFE, Rivera hauria proposat a Bouza-Brey la seva implicació en el procés per decidir "futurs acords amb la plataforma Basta Ya".

Basta Ya a l'horitzó
Precisament, la possibilitat d'unió, fusió o qualsevol altre tipus de vinculació amb Basta Ya marca l'agenda de les diferents sensibilitats polítiques de Ciutadans. Així, el sector liberal, recolzat per membres del col·lectiu impulsor del partit com Albert Boadella i Arcada Espada, advoca per convertir-se en el referent català del nou partit nacional espanyol que la plataforma Basta ya vol impulsar de cara a les properes eleccions generals, al temps que la direcció sorgida del nou congrés manté la intenció d'iniciar contactes amb la plataforma liderada per Fernando Savater.

El sector esquerrà és precisament el més crític amb la línia del partit pel que fa a possibles pactes amb Basta Ya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona