Política

Els familiars veuen curtes les condemnes i recorreran

| Consideren que les penes imposades són poc dures i que han quedat interrogants

Les associacions de víctimes del terrorisme van reaccionar a la sentència mostrant una certa decepció perquè consideren que les penes imposades han estat poc dures i que han quedat interrogants per resoldre. Pilar Manjón, presidenta de l’Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, va anunciar fins i tot que recorrerà al Tribunal Suprem perquè les condemnes són “curtes” i la sentència ha estat “fluixa”. Tot i això, va lloar que el jutge descarti “la teoria etarra” i hagi confirmat l’autoria islamista. Manjón va protestar per la falta d’espai per a les víctimes durant la lectura de la sentència i va obligar a incrementar el nombre de places. El jutge Gómez Bermúdez va resoldre la situació personalment i va anar a parlar ell mateix amb els afectats.

L’autor material
Ángeles Domínguez, presidenta de l’Associació d’Ajuda a les Víctimes de l’11-M, va anar més enllà en la valoració de la sentència i va destacar que no es revela “qui va ser l’autor material” de la massacre. També va expressar dubtes respecte al repartiment d’indemnitzacions i com es valoraran els que pateixin seqüeles que no portin a la invalidesa.

Juan Carlos Rodríguez Segura, advocat de la conservadora Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), va assegurar que el resolució no calmarà totes les víctimes, i va qualificar de “sorprenent” l’absolució de part de l’anomenada trama asturiana. I també va criticar la suposada confusió en el repartiment d’indemnitzacions per als afectats.
Familiars directes de víctimes mortals a títol individual expressaven amb contundència una certa indignació i posaven l’accent en les penes i en com s’ha portat la investigació. Maribel Presa, mare d’un jove de 24 anys que va morir en els atemptats, va titllar la sentència d’“injusta”, una “vergonya” i “un cop molt fort” per a les víctimes, perquè les condemnes no “són suficients”.

Carmen Aguado, mare d’una víctima mortal, va reconèixer que tenien esperances però creia que els han estat enganyant i que la justícia ha tingut mirament amb els terroristes.

Eutiquio Gutiérrez, pare d’una jove morta i marit d’una dona que va resultar ferida en l’acció terrorista, va afegir que al seu entendre s’han comès injustícies i va atacar la investigació perquè segons ell ha estat “una pel·lícula”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles