Política

120 entitats i partits catalans reclamen respecte a l'Estatut

Han subscrit un manifest que reclama "respecte al Parlament i a les seves lleis, començant per la primera: l'Estatut"

120 entitats catalanes, entre elles partits polítics i ajuntaments, reunides a la Comissió 11 de Setembre, han subscrit un manifest que reclama "respecte al Parlament i a les seves lleis, començant per la primera: l'Estatut", el futur del qual està pendent de la decisió del TC.
D'aquesta manera, el manifest recorda que "la sobirania de Catalunya resideix al seu poble i en les seves institucions" i reclama un "acord nacional de les forces democràtiques i catalanes" amb l'objectiu d'enfortir l'autogovern i la identitat de Catalunya i "garantir el futur de la llengua" catalana.

El text del manifest posa èmfasi en la històrica batalla d'Almansa de 1717, que "va marcar la història dels Països Catalans -territoris de parla catalana-" i que "va provocar la supressió de les llibertats nacionals en el nostre territori".

D'una altra banda, el manifest critica el tancament de repetidors de TV3 a València i assegura que representa "un atac ferotge a la unitat de la llengua catalana" i també una vulneració de "els drets humans més elementals, com la llibertat d'expressió". Els signants del manifest asseguren que seguiran lluitant "des de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià per un espai comunicatiu compartit".

Activitats per a la Diada
La Comissió 11 de Setembre també prepara activitats per a la Diada Nacional, entre les quals el tradicional concert posterior a la manifestació independentista que recorre els carrers de Barcelona l'11 de setembre a la tarda. Aquest any els grups que actuaran són Obrint Pas (València), Feliu Ventura (València) i La Banda de l'Esquerrà (Girona).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.