Política

Barrena veu les detencions de membres de Batasuna com una "declaració de guerra" del govern espanyol

Operació policial contra Batasuna

El portaveu de Batasuna, Pernando Barrena, ha dit que l'operació policial d'ahir a Guipúscoa, en la qual es van detenir 23 membres de Batasuna, és "una declaració de guerra en tota regla del govern espanyol al moviment independentista basc".

"Seguirem lluitant per la independència i el socialisme, i per damunt de la repressió, no farem cap pas enrere en la defensa dels drets d'aquest poble", ha dit Barrena. Per a ell, l'operació policial va ser "ordenada per l'executiu de Madrid amb l'objectiu de tancar les portes a la independència d'aquest poble" i "perpetuar el conflicte polític".

"L'única oferta que fa el govern central al poble basc és la Constitució espanyola i la repressió", segons el portaveu de la il·legalitzada Batasuna. "El PNB també està en aquest mateix camí perquè ha estat el representant de l'Estat a Euskal Herria durant els darrers 30 anys", ha afirmat.

Barrena ha fet una crida "a tots els abertzales i demòcrates d'aquest poble" per renovar el seu compromís i "seguir treballant amb fermesa en la defensa dels drets d'aquest poble i sumar-se a la lluita per a la independència d'Euskal Herria".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.