Política

Jordi Pujol tem el que digui el TC sobre l'Estatut i diu que Zapatero "no inspira confiança a Catalunya"

D'altra banda, ha assegurat que no tem per la continuïtat de la coalició CiU

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha reconegut avui que tem el que pugui decidir el Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Això sí, ha puntualitzat que la seva "preocupació no va amb el PP, sinó també" amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "El problema que tenim amb Zapatero és que no inspira confiança, no ja al meu, sinó en general a Catalunya", ha subratllat.

En declaracions a Telecinco, recollides per Europa Press, ha vaticinat que ara Zapatero "intentarà recuperar" la seva imatge a Catalunya perquè "vénen les eleccions i potser complirà, mig complirà o semblarà que compleix les seves promeses". En qualsevol cas, ha insistit "amb tota rotunditat" que això "ocorre en general a Catalunya", i ha destacat l'"esforç que està fent" el president "aquests dies per recuperar la seva imatge".

D'altra banda, ha assegurat que no tem per la continuïtat de la coalició CiU, si bé ha reconegut que "hi ha hagut un moment en què aquesta tensió se li va escapar una mica, a qui fos". "En les generals tindrem un bon resultat i això funcionarà. Hi ha hagut algun moment en el qual he temut que hi hagués potser algú que hagués pensat massa les coses, però anirem, tindrem un bon resultat i veurem quin és el nostre paper, entrant o no en el Govern", ha exposat.

Així mateix, ha dit que "és prematur sempre parlar" de si s'entra o no en un Govern, tot i que ha afegit que entrant en el Govern d'Espanya podrien "fer un paper equilibrador", de la mateixa manera que ja han "demostrat que sense entrar també" ho poden fer. Així, ha indicat que una "objecció en contra d'entrar en el Govern espanyol no hi és, ni l'ha hagut mai, però caldria pactar un programa molt clar per escrit, com es va fer amb el PSOE el 1993".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.