Política

Jordi Hereu, alcalde en minoria

CiU, PP i ERC voten els seus respectius candidats

El candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha estat reelegit aquesta tarda alcalde de la ciutat, si bé haurà de governar en minoria, al comptar només amb els vots del seu partit i els d'Iniciativa per Catalunya, un cop s'ha fet efectiu de manera oficial el passi a l'oposició dels antics socis d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Així, Hereu ha comptat amb el suport de 18 regidors, 14 del PSC i 4 d'ICV, 3 per sota de la majoria absoluta. La resta de grups representats al consistori, CiU, PP i ERC, ha votat els seus respectius candidats.

Jordi Hereu és alcalde de Barcelona des del setembre del 2006, data en que va ocupar el lloc de Joan Clos, nomenat ministre d'Indústria, que a la vegada va succeir en el càrrec José Montilla, que aleshores es va convertir en candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. El mandat que afronta ara Hereu serà diferent de l'anterior, ja que passa d'estar instal·lat en una sòlida majoria, a haver de comptar amb els partits de l'oposició per pactar assumptes cabdals com l'aprovació dels pressupostos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.