Política

La Generalitat incentivarà l'ocupació juvenil estable amb subvencions de 2.000€

El president de la Generalitat, José Montilla, ha subratllat durant el debat de política general del Parlament la importància de les polítiques socials i ha anunciat que, per incentivar l'ocupació juvenil estable, les empreses rebran 2.000 € per cada contracte temporal que passi a indefinit.

Segons ha indicat Montilla, en el marc de les polítiques socials que preconitza el govern català, en els pròxims mesos es posarà en marxa el programa "Talent jove, empresa de futur", que té com a finalitat incrementar l'estabilitat laboral per afavorir l'emancipació de la joventut.

Aquest programa tindrà una dotació de 10 milions d'euros ampliables i incentivarà les empreses per a la conversió de contractes temporals en indefinits a joves de menys de 30 anys, finançats pel Fons Social Europeu.

Sanitat
En una altra part del seu discurs dedicat a les polítiques socials, el president de la Generalitat s'ha referit a l'esforç econòmic realitzat per millorar els equipaments sanitaris "després d'anys d'oblit inversor", i ha precisat que en els últims sis mesos han estat acabades 65 actuacions per un valor de més de 600 milions d'euros.

"Malgrat que en només sis mesos s'ha produït un increment de 120.000 targetes sanitàries -ha apuntat-, les tensions assistencials es resolen amb eficàcia, sense renunciar a desenvolupar les reformes que consolidin un model sanitari sostenible".

Després d'expressar el seu desig que la Llei de Modernització i Qualitat del Sistema Sanitari s'aprovi per consens, el president català ha concretat que des de 2006 s'han destinat 319 milions d'euros a la millora salarial dels treballadors sanitaris i s'han ofert 3.000 places d'ocupació pública per reduir la temporalitat.

Llei Dependència
Sobre l'aplicació de la Llei de Dependència, Montilla ha explicat que el govern català garantirà l'accés a les prestacions a unes 30.000 persones durant l'any 2008, i ha recalcat que l'aprovació del projecte de llei de serveis socials "comportarà la universalització del dret" a disposar d'aquests serveis.

Impost de successions
La transmissió d'habitatge habitual de fins a 500.000 € quedarà exempta de l'impost de successions i donacions. El Govern presentarà en el nou curs polític el projecte de llei de modificació de l'impost. La bonificació representa entre el 60% i 70% del preu real dels habitatges en el mercat. El president anuncia que els pressupostos pel 2008 continuaran amb la mateixa voluntat d'eficàcia, eficiència i impuls de les polítiques socials assolida fins ara.

Resposta de CiU
El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha titllat el discurs d'inici del debat de política general del president de la Generalitat, José Montilla, de "gris, trist i avorrit", i ha dit que el cap de l'executiu ha demostrat que "no coneix el país" i "no toca de peus a terra".

Segons Puig, "Catalunya no va del tot bé", i amb aquest discurs es dedueix "la impossibilitat de proposar solucions" davant els problemes del país, un país que, segons ha dit, està "subordinat a Espanya".

El portaveu convergent també ha acusat Montilla de "manca de lideratge" i ha criticat que al final del seu discurs diferenciés les dretes de les esquerres ja que, segons ha considerat, "porta el país a la confrontació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona