Política

Garzón dicta presó per a 21 membres i quatre podran eludir-la sota fiança

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha dictat presó incondicional per a 17 membres de Batasuna, entre ells Joseba Permach, l'històric Rufino Etxebarria, Juan Cruz Aldasoro i Juan José Petrikorena, per un delicte de pertinença a organització terrorista. Els altres quatre detinguts, entre ells el número 4 d'Acció Nacionalista Basca (ANB) a Segura, Egoitz Apaolaza; i els ciutadans de nacinalitat francesa Haizpea Abrisqueta i Jean Claude Aguerre, podran eludir la presó si presenten una fiança d'entre 10.000 i 24.000 euros.

el magistrat ha deixat en llibertat als veïns de Segura (Guipúscoa) Ibon Berasategi i Javier Albizu, que van ser detinguts amb la resta en l'operació contra la Mesa Nacional de Batasuna desenvolupada el dijous passat en aquest municipi.

Els dirigents de l'esquerra abertzale han començat a declarar aquest migdia davant el responsable del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, que acusa a alguns dels detinguts de reiteració delictiva per haver vulnerat la suspensió d'activitats de Batasuna, que el Tribunal Suprem va declarar il·legal el 27 de març de 2003, i a altres a pertinença a banda armada.

Setze dels 23 detinguts formen part de la mesa nacional de Batasuna, entre ells el seu coordinador Joseba Permach, l'encarregat de Comunicació Juan José Petrikorena, el dirigent històric Rufin Etxebarria.

Els familiars dels arrestats han estat desplaçats fins a la Biblioteca Nacional, a uns 300 metres de l'Audiència Nacional, després de mantenir una discussió amb la Policia, que els ha impedit anar a la porta del tribunal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.