Política

Moren 35 persones en el pitjor atemptat des de la caiguda del règim talibà

Aquest any s'han registrat cinc atemptats suicïdes en poc menys de tres dies

Els insurgents han copejat avui el cor de Kabul amb una explosió d'un autobús que ha causat la mort a 35 persones i diversos ferits davant la caserna de la policia, en l'atemptat més greu després de la caiguda del règim talibà l'any 2001.

L'atac s'ha produït a primera hora del matí, quan una potent explosió a l'interior d'un autobús d'instructors policials davant la Comandancia de la Policia provincial. Segons les primeres estimacions, almenys 35 persones, entre elles 22 formadors de l'Acadèmia de Policia han perdut la vida en aquesta acció i més de trenta han resultat ferides.

Després de l'explosió, segons testimonis, s'han produït escenes de pànic. La Policia ha començat a retirar els cadàvers amb l'ajuda de civils que passaven per allà.

Encara que un agent sobre el terreny ha dit haver vist un home saltar a l'interior de l'autobús abans de l'explosió, Paktiawal s'ha mostrat "segur al 90%" que s'ha tractat d'una bomba, perquè la gran quantitat d'explosiu no hauria estat possible ser portat per una sola persona.

L'Unió Europea havia escollit el dia d'avui per la cerimonia de presentació a Kabul de la seva missió d'entreteniment de la Policia afganesa, que ocuparà a 160 experts, alguns dels quals, sobretot alemanys, es trobaven presents al lloc de l'explosió.

Els talibans han reivindicat l'autoria de l'atemptat: "Els nostres mujaidins havien palnejat aquest atac des de feia temps. I avui ho hem aconseguit", ha declarat a Efe el portaveu dels talibans.

Aquest any s'han registrat cinc atemptats suicïdes en poc menys de tres dies mentre que les tropes de la OTAn mantenen constants operacions contra els insurgents en la meitat sud i l'est de l'Afganistán.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.