Política

Rajoy fa del bateig de Sirera una crida a l'orgull de partit

Per Sirera s'han acabat "els problemes existencialistes" i viure "permanentment insatisfets preguntant qui som"

El PP català ha tornat a les essències i ahir va recuperar el seu discurs més autèntic i desacomplexat amb l'aval del president estatal, Mariano Rajoy. S'han acabat les excursions al centre catalanista que propugnava Josep Piqué, i els populars van escollir el Saló Catalunya de l'Hotel Princesa Sofia per proclamar la bonanova. Surfejant en un bany de militància entusiasmada, el nou líder popular, Daniel Sirera, va rebre el seu bateig de foc apadrinat per Rajoy, que es va desfer en lloances. "Jove, amb experiència, amb ganes, il·lusió i coratge per defensar les idees en què creiem", van ser alguns dels mèrits que el líder popular va destacar de Sirera. Ahir al Saló Catalunya ningú va citar Piqué.

Des de dalt de l'escenari seguia l'acte la junta directiva del PP català, que de manera extraordinària va obrir les portes de la reunió a la militància. Un miler de persones van atapeir el saló, entre elles, alguns dirigents històrics que els darrers anys no s'havien deixat veure, com ara l'eurodiputat Aleix Vidal-Quadras, l'excandidat a la Generalitat Eduard Bueno i exdiputats com Eduardo Escartín.

"Moltes felicitats al PP de Catalunya, que en 24 hores ha abordat una situació amb l'acord de tots", va subratllar Rajoy tan bon punt va prendre la paraula. "Revela que aquí hi ha un partit que sap reaccionar amb gran rapidesa i unit".

La següent reflexió va anar dedicada a Sirera. "Demano que l'ajudeu. -va instar-. Faré tot el que estigui a les meves mans per a l'èxit en la feina que li heu encomanat". Com a mostra de bona voluntat, va garantir que un membre del PP català participarà en la redacció del programa electoral de les generals.

El tercer pas va ser una crida sense embuts a l'orgull d'un partit que té com a socis Angela Merkel i Nicolas Sarkozy. "No ens hem d'avergonyir de res", va proclamar Rajoy: "Som un partit moderat, de centre i liberal. Ho dic amb tot el respecte i amb un tarannà descomunal. No accepto lliçons de democràcia".

Ara l'objectiu, segons va deixar clar Rajoy, és aconseguir la victòria a les eleccions generals. El líder popular no va trigar gaire a posar-se l'uniforme de campanya i anar per feina. Va assegurar que totes les obres que hi ha en marxa ara a Catalunya les va impulsar el PP i va sentenciar que "el que està passant amb el Carmel, el Prat i l'apagada de Barcelona és impropi d'una democràcia avançada".

Espanyol i sense matisos

Prèviament, Sirera també va deixar clar que comença un nou cicle i va proclamar: "Aquí hi ha un gran partit català, espanyol, sense adjectius ni matisos". Pel nou líder, s'han acabat "els problemes existencialistes" i viure "permanentment insatisfets preguntant qui som, d'on venim...".

El retorn a les essències no va quedar només en paraules. Un dels moments més aplaudits de Sirera va ser quan va reclamar llibertat per veure els mitjans que es vulgui a Catalunya, per parlar la llengua que es vulgui i perquè "els pares puguin escolaritzar els fills en la llengua que vulguin".

Sirera, imbuït també de l'aire preelectoral, va revelar que el govern tripartit va demanar per carta en la darrera campanya que evitessin parlar de temes com ara seguretat i immigració -"de què volen que parlem?", es va interrogar- i va anunciar que el seu partit obrirà una oficina per informar tots els ciutadans que han tingut problemes amb l'apagada de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.