Política

Dos atacs suïcides provoquen almenys 50 morts a Bagdad

Les celebracions per la classificació de la selecció iraquiana de futbol per jugar la final de la Copa d'Àsia van acabar ahir en tragèdia a Bagdad. Dos atemptats suïcides van provocar la mort d'almenys 50 persones i 135 ferits, segons la policia.

El primer atac el va dur a terme un suïcida que portava un cotxe bomba que va esclatar en una cantonada del barri d'Al-Mansur, a l'oest de Bagdad. L'atemptat va causar 30 morts i 75 ferits i va fer importants danys materials en habitatges i locals comercials.

Poc després, va esclatar un segon cotxe bomba conduït per un suïcida que va fer explosió davant d'un post de control de l'exèrcit iraquià al barri d'Al-Gadir, al sud-est de Bagdad. L'atac va fer 20 morts i 60 ferits.

Quan es van produir els atemptats, milers d'iraquians celebraven als carrers de ciutats i pobles d'arreu del país -Bagdad, Bàssora, Kirkuk, Mossul, Arbela, Sulaimaniya- la victòria del seu equip contra Corea del Sud amb un marcador de 4-3. El partit es va disputar a Kuala Lumpur (Malàisia). L'Iraq jugarà la final de la Copa d'Àsia diumenge que ve a Jakarta (Indonèsia) contra l'Aràbia Saudita, que va guanyar el Japó per tres gols a dos.

Festa a Ciutat Sadr

Al districte de Ciutat Sadr, barri xiïta de la capital iraquiana que és feu de la milícia Al-Mahdi del clergue Moqtada al-Sadr, les dones llançaven dolços als seguidors de futbol, que ballaven amb banderes iraquianes penjant de les espatlles. Diverses parades de dolços regalaven als vianants gelats i sucs de fruites. Algunes famílies van sacrificar xais per celebrar un gran sopar al vespre. Però la festa va quedar interrompuda per les bombes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.