Política

Junts, a Lloret, escenifica que deixa de banda Dulsat

Jordi Martínez, únic candidat a l’assemblea de precandidatures per a les municipals

L’actual alcalde, que no té clar si continuar, afirma que no té gaire sentit anar “on no et volen”

L’assemblea de precandidatures de Junts per Lloret de Mar va oficialitzar dimarts la tibantor que hi ha entre la direcció local del partit i l’actual alcalde, Jaume Dulsat, que actualment és simpatitzant del partit. A l’assemblea només es va presentar una candidatura, la de Jordi Martínez. I ho va fer amb un parlament de clara oposició a l’actual alcalde i a la seva gestió d’aquests darrers set anys. “Lloret de Mar ha de recuperar l’empenta, la il·lusió, i obrir una nova etapa, amb nous reptes i objectius”, va dir Martínez. I hi va afegir: “Hem de pensar en el present, però també definir on volem ser d’aquí a vuit anys. I ho hem de fer junts.” Martínez va ser regidor i tinent d’alcalde del 2011 al 2015, amb Romà Codina d’alcalde.

Jaume Dulsat, que no ha volgut aclarir què farà, ha explicat que des de Junts si li va fer saber tot just fa només uns dies que es presentaria aquesta candidatura. Un cop oficialitzada, l’actual alcalde el que sí que diu és: “No té sentit anar on no et volen.” “Em van trucar ara tot just fa uns dies per comunicar-me que es presentaria una candidatura per a l’alcaldia des de Junts”, remarca Dulsat. Una presentació del candidat en què hi va haver una bona coreografia, amb la participació i suport del coordinador local de Junts, Romà Codina, que havia estat alcalde de Lloret; el responsable d’organització, Èric Bertran, i la diputada al Parlament Maria Antònia Batlle.

Espai postconvergent

Jaume Dulsat, que prové de l’espai convergent, del PDeCAT, va ser candidat al Parlament en les darreres eleccions per aquestes sigles; a més d’alcalde de Lloret, com a independent per Junts, actualment és diputat a la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme. Després de la trencadissa entre Junts i el PDeCAT, Dulsat es va mantenir fidel a l’espai postconvergent. És més, ha estat un gran defensor de la reunificació entre el PDeCAT i Junts, on mai ha estat militant, si bé ara assegura que s’ha fet simpatitzant. Com a polític ha estat molt pròxim a Àngels Chacón, actual líder de Centrem, una alternativa política que podria valorar si volgués disputar l’alcaldia a Junts. La decisió de Junts s’emmarca clarament en l’intens treball que fa per assegurar alcaldies amb gent del partit i conquerir-ne d’altres que no té. A Lloret s’està escenificant, doncs, aquesta pugna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia