Política

CiU presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de l'Estat si la inversió no és del 18,8%

Duran i Lleida ha explicat que perquè CiU doni suport a l'aprovació dels pressupostos s'han de complir 3 requisits

El president del Grup Parlamentari Català, Josep A. Duran i Lleida, ha anunciat que CiU presentarà amb tota probabilitat una esmena a la totalitat dels pressupostos de l'Estat. Duran i Lleida ha explicat que perquè Convergència i Unió donés suport a l'aprovació dels pressupostos s'haurien de complir tres requisits. El primer, que la inversió de l'Estat a Catalunya sigui del 18,8%, tal com indica l'Estatut de Catalunya. El segon requisit és que els pressupostos contemplin mesures que ajudin a millorar l'economia de les petites empreses i les famílies. I finalment demanen una major implicació en els temes socials. Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions a Tarragona, en el marc de la reunió del Grup Parlamentari Català al Congrés i al Senat, per preparar el nou curs polític a Madrid.

Duran i Lleida ha explicat que el motiu que la reunió s'hagi celebrat a Tarragona ha estat per mostrar el compromís de CiU amb tot el territori i no només amb la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. Duran ha volgut deixar clar que Catalunya no s'acaba a Barcelona i que el dèficit d'infraestructures s'extén arreu del territori. El president del Grup Parlamentari Català ha culpabilitzat el Ministeri de què l'ampliació del tercer carril de l'AP-7 entre Tarragona i Altafulla no s'estigui executant.

Duran ha convidat als diputats i diputades catalans a que no votin a favor dels pressupostos si no hi ha la garantia que el 18,8% anirà a parar a Catalunya.

Cartes d'ERC
El portaveu de CiU ha explicat que han rebut dues cartes d'ERC, on se'ls demana que facin un 'front comú' per demanar la compareixença del president del govern espanyol al Ple del Congrés dels Diputats per parlar de les infraestructures de Catalunya. Des de CiU pensen que el primer que hauria de fer ERC és convèncer els seus socis de govern, és a dir, el PSC i ICV. De totes maneres, Duran ha explicat que si no reben el suport de cap dels dos socis de govern, des de CiU, i per 'cortesia', es comprometen a donar-los suport, ja que necessiten dues forces parlamentàries per aconseguir la compareixença.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.