Política

Almenys 139 morts al Pakistan en un atemptat al pas del vehicle de Benazir Bhutto

L'exprimera ministra, que avui ha tornat al país, surt il·lesa de l'atac

Almenys 139 persones han mort i més de 500 han resultat ferides a Karachi en dos potents explosions registrades al pas del vehicle en què es desplaçava l'exprimera ministra paquistanesa Benazir Bhutto, que ha tornat aquest dijous de l'exili, han informat fonts policials.

El ministre d'Interior Pakistanès, Aftab Ahmed Khan Sherpao ha assegurat al canal televisiu ARYque les forces de seguretat han trobat entre les restes de l'explosió el cos mutilat d'un terrorista suïcida. El ministre ha assegurat així que els dispositius inhibidors de freqüència dels que disposava el vehicle de Bhutto han estat inútils, ja que les explosions no s'han fet per control remot, sinó de forma manual per suïcides. Per la seva banda, el viceministre d'informació, Tariq Azim, ha recordat que el govern havia donat a Bhutto el "consell amistòs" d'ajornar el seu retorn a causa de les amenaces d'atemptats de radicals islmamistes, un consell que la líder opositora va refusar.

Bhutto il·lesa
Bhutto no ha resultat ferida per les explosions, que s'han produït molt a prop del vehicle blindat en què l'exprimera ministra recorria el camí entre l'aeroport de Karachi i el mausoleu dedicat al pare de la pàtria, Mohamad Ali Jinnah, on tenia previst fer un discurs als seus seguidors. L'acte ha estat suspès i l'exprimera ministra ha estat traslladada a la seva residència a Karachi, la Bilawal House.

Segons algunes fonts la majoria de morts i ferits formarien part de l'escorta militar que acompanyava Bhutto així com gent que s'aplegava a les voreres del carrer per donar la benvinguda a Bhutto. Les explosions no han estat reivindicades encara per cap grup, tot i que sectors propers a Al-Qaida havien amenaçat l'exprimera ministra pakistanesa. En les explosions han mort dos càmeres de canals de televisió pakistanesa.

Condemna de la Casa Blanca
La Casa Blanca ha condemnat l'atemptat al temps que ha afirmat que els extremistes no podran aturar el procès electoral previst. "Els Estats Units condemnen l'atemptat brutal comès al Pakistan i lamenten la mort d'innocents", ha dit el portaveu de la Casa Blanca, Gordon Johndroe. També han condemnat els atacs el president de França, Nikolas Sarkozy i el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.