Política

Ibarretxe està disposat a convocar un referèndum paral·lelament al procés de Pau

De la Vega li respon que "el referèndum esta regulat a la Constitució"

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, pensa que la violència d'ETA no pot condicionar que el País Basc abordi un procés de "normalització política", que finalitzarà amb una consulta popular, tot i que "no sap quan".

Ibarretxe ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, després de presidir el primer Consell de govern del curs polític a Sant Sebastià, on ha anunciat que en l'últim tram d'aquesta legislatura impulsarà el debat sobre el "dret a decidir" de la societat basca.

El lehendakari, qui va eludir aclarir si hi haurà o no un referèndum en aquesta legislatura, s'ha compromès a donar al poble basc la pau i la paraula abans que finalitzi el seu mandat.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha contestat al lehendakari que "el referèndum esta regulat a la Constitució, els procediments i quan procedeix".

En relació amb ETA, De la Vega ha afirmat que "ETA no aconseguirà res, mai aconseguirà res".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.