Política

El PP presenta al registre del TC les recusacions contra tres magistrats progressistes

De la Vega considera "molt greu" que el PP intenti "bloquejar" el TC i el CGPJ per qüestions partidistes

El PP ha presentat al registre del Tribunal Constitucional (TC) les peticions de recusació dels magistrats progressistes Pascual Sala, Pablo Pérez Tremps i Manuel Aragón. Ho ha fet en el marc de les deliberacions sobre el recurs que el propi PP ha presentat en contra de la reforma de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional.

Segons el PP, el motiu de les recusacions és el mateix que el de les que l'executiu va presentar en contra dels dos magistrats conservadors Jorge Rodríguez-Zapata i Roberto García Calvo, és a dir, que els tres magistrats progressistes estan "contaminats" o bé tenen un interès directe o indirecte en la causa, o n'han tingut coneixement previ i, per tant, han format criteri abans dels debats.

En concret, els populars argumenten les recusacions en el fet que els tres magistrats es van reunir amb la presidenta del TC, Maria Emilia Casas, abans d'iniciar els debats, i haurien anticipat el seu criteri sobre la qüestió. Si prosperen les cinc recusacions demanades (dues del govern i tres del PP), el Ple del TC es quedaria sense quòrum per debatre la seva pròpia renovació. En l'escrit, el PP també reclama que Casas declari per confirmar que els tres magistrats van mantenir una reunió amb ella i van expressar el seu criteri sobre la reforma.

L'escrit de recusació
L'escrit de recusació ha estat signat per 62 diputats del PP, entre els quals no hi ha el president del partit, Mariano Rajoy, ni el seu portaveu parlamentari, Eduardo Zaplana, que va anunciar la iniciativa, ahir, al Congrés.

El PP assegura, però, que resulta "penós" recusar a tres magistrats del considerat sector progressista del TC, però que s'ha vist obligat a fer-ho per la "inaudita" recusació d'altres dos membres d'aquest òrgan.

Reacció del Govern
La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha considera "molt greus" els intents del PP de "bloquejar" per motius "partidistes" el funcionament de les institucions de l'estat mitjançant la recusació de tres magistrats progressistes del Tribunal Constitucional (TC) i de la suspensió de les negociacions per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Segons De la Vega, l'actitud del PP no és "sensata, ni lògica, ni raonable" i respon al fet que els populars van perdre les eleccions del 14 de març del 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.