Política

Nova crema de fotos del rei en una manifestació antimonàrquica a Girona

L'acte ha començat amb una actuació de bastoners i amb les paraules de l'excoordinador del sindicat Unió de Pagesos

Nova protesta antimonàrquica a Girona. Un home ha cremat aquest dijous una fotografia on apareixien el general Francisco Franco i el rei Joan Carles en la manifestació independentista convocada a Girona per donar suport als divuit encausats per l'Audiència Nacional per la crema de fotografies del monarca.
Aquesta manifestació, en la qual han participat entre 700 i 800 persones, segons la Policia Local de Girona, ha començat a la plaça Constitució, on s'han llegit dos manifestos en presència dels encausats per l'Audiència Nacional.

L'acte reivindicatiu ha començat amb una actuació de bastoners i amb les paraules de l'excoordinador del sindicat agrari Unió de Pagesos Pep Riera, que ha criticat el procediment seguit per l'Audiència Nacional en aquests casos i el dramaturg Albert Boadella, que recentment va anunciar que no tornaria a treballar més a Catalunya.

"El simple fet de cremar una fotocòpia és un crim segons les lleis espanyoles i per això ens han portat a declarar al 'tribunal de orden público', perquè segons ells som uns criminals". D'aquesta manera ha començat una de les encausades a explicar la situació que han viscut els joves que han hagut d'anar a declarar a l'Audiència Nacional després que el passat 13 de setembre dos joves cremessin una foto del monarca com a protesta per la visita a Girona.

"Tots i totes som estudiants o treballadors i són moltes les hores i els diners que ens han fet perdre en aquest circ delirant. I és que la justícia espanyola és així, delirant i surrealista", ha prosseguit l'encausada. "Les crítiques al sistema no són un delicte", ha reivindicat.

La marxa, que ha recorregut el centre de Girona i ha estat convocada per diverses organitzacions, l'encapçalava una pancarta que deia "Els catalans i catalanes no tenim rei. Independència".

Els manifestants han tallat al trànsit el principal carrer de Girona, la Gran Via de Jaume I, i han acabat la marxa davant de la seu de la subdelegació del govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per l’amnistia

barcelona