Política

Nova crema de fotos del rei en una manifestació antimonàrquica a Girona

L'acte ha començat amb una actuació de bastoners i amb les paraules de l'excoordinador del sindicat Unió de Pagesos

Nova protesta antimonàrquica a Girona. Un home ha cremat aquest dijous una fotografia on apareixien el general Francisco Franco i el rei Joan Carles en la manifestació independentista convocada a Girona per donar suport als divuit encausats per l'Audiència Nacional per la crema de fotografies del monarca.
Aquesta manifestació, en la qual han participat entre 700 i 800 persones, segons la Policia Local de Girona, ha començat a la plaça Constitució, on s'han llegit dos manifestos en presència dels encausats per l'Audiència Nacional.

L'acte reivindicatiu ha començat amb una actuació de bastoners i amb les paraules de l'excoordinador del sindicat agrari Unió de Pagesos Pep Riera, que ha criticat el procediment seguit per l'Audiència Nacional en aquests casos i el dramaturg Albert Boadella, que recentment va anunciar que no tornaria a treballar més a Catalunya.

"El simple fet de cremar una fotocòpia és un crim segons les lleis espanyoles i per això ens han portat a declarar al 'tribunal de orden público', perquè segons ells som uns criminals". D'aquesta manera ha començat una de les encausades a explicar la situació que han viscut els joves que han hagut d'anar a declarar a l'Audiència Nacional després que el passat 13 de setembre dos joves cremessin una foto del monarca com a protesta per la visita a Girona.

"Tots i totes som estudiants o treballadors i són moltes les hores i els diners que ens han fet perdre en aquest circ delirant. I és que la justícia espanyola és així, delirant i surrealista", ha prosseguit l'encausada. "Les crítiques al sistema no són un delicte", ha reivindicat.

La marxa, que ha recorregut el centre de Girona i ha estat convocada per diverses organitzacions, l'encapçalava una pancarta que deia "Els catalans i catalanes no tenim rei. Independència".

Els manifestants han tallat al trànsit el principal carrer de Girona, la Gran Via de Jaume I, i han acabat la marxa davant de la seu de la subdelegació del govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona