Política

L'exprimer ministre francès, Dominique de Villepin, imputat pel cas 'Clearstream'

L'exprimer ministre francès Dominique de Villepin, que ha estat imputat en el cas "Clearstream" per "complicitat en denúncia calumniosa" i altres delictes, ha negat haver participat en "cap maniobra política" contra el president francès Nicolas Sarkozy.

Villepin encausat a més per "recaptació de robatori i d'abús de confiança", així com per "complicitat d'ús de falsificació de documents", es converteix així en el primer polític encausat en aquesta trama per tancar el pas de l'Elisi a Sarkozy, el que dóna a aquest sumari un gir d'"assumpte d'Estat".

En una breu declaració a la seva sortida del despatx del jutges, Villepin ha negat les acusacions, ha dit que espera que aflori la veritat i ha assenyalat que respondrà més endavant a "totes" les preguntes dels jutges.

Nous elements presumptament inculpatoris
Aquesta segona compareixença de Villepin davant dels jutges es déu a l'aparició de nous elements que apunten la seva suposada participació en una trama activada al 2004 per truncar les aspiracions presidencials de Sarkozy, al llançar sobre aquest acusacions de corrupció. El nom de Sarkozy apareixia en uns llistats de comptes bancaris de la societat Clearstream com a beneficiari de fons milionaris al l'estranger, en el qual també hi figuraven altres polítics i industrials francesos.

Després es va demostrar que aquests llistats havien estat falsificats presumptament per un informàtic proper al exvicepresident de EADS Jean-Louis Gergorin. Aquest va reconèixer la setmana passada davant dels jutges que va ser Villepin qui el va empènyer a entregar aquests documents a un jutge, que investigava les comissions pagades per la venda de sis fragates a Taiwan al 1991.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona