Política

Chávez es postul·la com a mediador en el conflicte colombià

El president veneçolà es reunirà amb un representant de les FARC

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, podria trobar-se ben aviat amb representants de la guerrilla colombiana de les FARC amb la intenció d'actuar com a mediador en el  conflicte que enfronta la guerrilla amb el govern colombià.

Chávez, que amb aquest gest reforçaria la seva influència a la regió, ha manifestat la intenció d'aconseguir un acord humanitari que permeti l'alliberament de diversos segrestats, a canvi de l'alliberament dels presos de la guerrilla. Una de les segrestades que podrien ser alliberades seria Ingrid Betancourt, excandidata a la presidència de Colòmbia.

Vistiplau d'Uribe
La iniciativa negociadora compta amb el suport del govern colombià. Així ho ha expressat el president colombià, Alvaro Uribe, després de reunir-se durant prop de set hores amb el seu homòleg veneçolà. "El president Uribe -ha declarat Chávez- ha vist amb bons ulls que jo rebi a Veneçuela a un representant de les FARC".

Aquesta trobada amb un representant important dels guerrillers, que fins i tot podria ser l'històric líder Tirofijo, podria tenir lloc en els propers dies, segons han anunciat fonts diplomàtiques veneçolanes.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.