Política

El PP llança una campanya espanyolista el 12 d'octubre

Noves Generacions reclama una participació "festiva" en el Dia de la Hispanitat expressant "l'orgull de ser espanyol"

Som Espanya. Amb aquest lema, Noves Generacions del PP esperen que la societat civil es llanci al carrer el proper 12 d’octubre “amb caràcter alegre i festiu” per commemorar el Dia de la Hispanitat. Així doncs, per primer cop, el PP fa una crida a celebrar una diada –al marge dels actes oficials– només reivindicada pels sectors conservadors més ultres i ho argumenta en la necessitat de respondre a l’onada de “radicalitat” que asseguren que s’ha instal·lat a Catalunya i Euskadi.

La branca juvenil del PP comença avui mateix una campanya divulgativa de la festa, que ahir va ser presentada formalment pel dirigent de Noves Generacions, Nacho Uriarte; el secretari general del PP, Ángel Acebes i, significativament, els caps de files de Catalunya, Daniel Sirera, i del País Basc, María San Gil. Tots ells van cridar a la participació i, sobretot, a la implicació dels alcaldes d’arreu de l’Estat “per defensar amb orgull el que som: espanyols”, proclamava Uriarte.

Bandera espanyola
La convocatòria a gaudir de la festa va acompanyada d’una campanya paral·lela per reclamar la presència de la bandera espanyola a tots els ajuntaments i donar suport a aquells alcaldes que creuen que viuen amenaçats per intentar “fer complir la llei”. Sirera, a la presentació de la campanya, es va comprometre a exigir al govern català que actuï quan s’incompleixi la llei i també per aturar la crema de fotos del rei Joan Carles.

En tot cas, el dirigent català va garantir que s’implicarà en la difusió de la iniciativa juvenil perquè arribi “a tots els racons de la geografia catalana”. Per la seva banda, San Gil també va afirmar que la campanya té sentit perquè hi ha “carència d’Espanya” al País Basc.

La festa del 12-O fins ara ha tingut un caràcter marcadament institucional, amb la desfilada anual de l’exèrcit al passeig de la Castellana de Madrid i amb una recepció dels reis. El PP, però, creu que cal donar-li una empenta davant la “desídia” de Zapatero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.