Política

L'enviat especial de l'ONU s'ha reunit amb el líder de la junta militar de Birmània

El govern militar de Birmània afirma que el líder del país, el general Than Shwe, s'ha reunit amb l'enviat especial de l'ONU, Ibrahim Gambari.

Tot i que no ha transcendit el que han parlat, s'esperava que Gambari donés pressa a Shwe a cessar les repressions de les protestes pro democracia, a alliberar els detinguts i a assentar les bases per a una reforma democràtica. Amb anterioritat el ministre birmà de Relacions Exteriors, Nyan Win, va defensar la posició del govern davant una audiència internacional. Win va dir davant l'Assamblea General de les Nacions Unides que les protestes van ser manipulades per oportunistes i per alguns països, que s'ha negat a nombrar. A més ha assenyalat que el seu govern ha actuat amb mesura abans de recórrer a l'exèrcit i que el país ha tornat a la "normalitat".

Mentrestant, les forces de seguretat han suavitzat la seva presència a la ciutat més gran de Birmània, Rangún, una setmana després que les tropes i la policia van reprimir brutalment els manifestants pro democràcia.

Segons els observadors internacionals, l'estat del conflicte dependrà molt de la missió de l'enviat de l'ONU.

Fonts diplomàtiques a Rangún asseguren que la Xina, el país amb la més gran influència sobre els generals de Birmània, està pressionant perquè la seva missió s'estengui.

Estats Units i la majoria dels països occidentals han condemnat els fets, així com l'Associació de Països del Sudest Asiàtic (ASEAN), en la que junta birmana hi ocupa un seient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.