Política

El govern pakistanès tanca indefinidament la Mesquita Vermella

Les autoritats pakistaneses han ordenat el tancament indefinit de la Mesquita Vermella d’Islamabad i han reforçat la seguretat a la capital per por de nous atemptats terroristes.

És la resposta als actes violents de divendres protagonitzats per centenars d’islamistes, que durant algunes hores van tenir el control del temple i es van enfrontar amb pals i pedres a la policia. Poc després dels aldarulls, 14 persones van morir en un atac suïcida que la policia atribueix a un dels seguidors de la mesquita. “El terrorista estava relacionat amb la Mesquita Vermella”, va assegurar el portaveu del ministeri d’Interior, que va afegir que “s’ha reforçat la seguretat i hem iniciat una investigació del cas”. De moment, s’han detingut una seixantena de sospitosos.

La mesquita va obrir les portes divendres per primera vegada des de l’assalt de l’exèrcit de fa dues setmanes, en què van morir més de 100 estudiants protalibans que s’hi havien atrinxerat. En represàlia, els islamistes han perpetrat una cadena d’atemptats que han obligat les autoritats a reforçar la seguretat i que demostra que “els islamistes disposen de voluntaris suïcides disposats a protagonitzar atacs en qualsevol moment”, segons va confirmar ahir una font policial. En total, unes 180 persones han mort a causa de la violència des de l’assalt a la mesquita.

Tornada de Bhutto
Els combats de les darreres setmanes al voltant de la Mesquita Vermella, que és el principal centre de difusió de les idees protalibanes d’Islamabad, han estat la pitjor crisi de seguretat a què s’ha enfrontat el president Pervez Musharraf des que va accedir al poder, el 1999. Per això el general s’ha decidit a moure fitxa i ahir va mantenir una reunió secreta a la capital dels Emirats Àrabs Units amb l’exprimera ministra i cap de l’oposició a l’exili Benazir Bhutto. Els mitjans de comunicació pakistanesos van assegurar que la reunió suposa un pas important per acostar-se a l’oposició secular i guanyar-se el seu suport en la lluita contra el radicalisme islàmic. Algunes fonts apunten que Musharraf pot acceptar que Bhutto torni al país per ser la propera primera ministra a canvi que l’oposició accepti la seva reelecció a la presidència.

La segona escala de la breu visita de Musharraf al golf Pèrsic el va dur a l’Aràbia Saudita, on es va reunir amb el rei Abdul·lah i va fer la umra o pelegrinatge me-nor als llocs sants de la Meca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona