Política

Otegi: "No hi va haver acord final perquè al Govern li falta maduresa política"

El dirigent de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, considera que el procés de negociació que es va iniciar després de la declaració d'alt el foc per part d'ETA no ha fracassat, s'ha "avançat", i assegura que no hi va haver un acord per la falta de maduresa de l'Executiu.

"Jo no parlo de fracàs. Es pot afirmar que hem avançat, però no hem aconseguit un acord resolutiu final perquè encara no existeix ni ambició ni maduresa política suficient per part del Govern espanyol", afirma Otegi en una entrevista concedida a 'Gara' des de la presó de Martutene.

El dirigent abertzale assegura que "el procés s'ha de reprendre amb garanties i bases sòlides" perquè "no hi ha alternativa" i perquè "només un acord polític que retorni i instal·li a Euskal Herria un marc democràtic pot resoldre aquest conflicte".

Otegi aposta per "superar" la fase en què, al seu parer, es troben ara els partit polítics i que centra en "la batalla" per "l'assignació de responsabilitats en la ruptura del procés".

En qualsevol cas, creu que el fet que no existeixi un posicionament "homogeni" per part dels dos grans partits nacionals, PSOE i PP, sobre el procés de pau ha estat "el problema" principal del procés de pau.

Per això, creu "convenient" la signatura d'"un Pacte d'Estat" referent a això, encara que matisa que "a dia d'avui no és possible".

A més, Otegi ha criticat l'actitud mostrada pels diferents partits durant les negociacions. Al PNB, l'ha acusat de "seguir el PSOE en el procés de pau"; al PP, d'"d'instrumentalitzar el procés en termes electorals"; i al PSOE de "mantenir-se en posicions autènticament immobilistes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.