Política

Olmert confirma que EUA donarà 30.400 milions dòlars a Israel en ajuda militar

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha confirmat que EUA donarà al seu país 30.400 milions de dòlars en ajuda militar en els pròxims deu anys perquè "està compromès a mantenir la superioritat militar" de l'Estat jueu.

"No hi ha dubte que suposa una millora significativa en el pressupost de defensa", ha apuntat el cap d'Estat en començar el consell setmanal de ministres.

43% més en ajuda en armament
Aquesta quantitat supera en 9.100 milions de dòlars l'ajuda militar a Israel en l'últim decenni, el que suposa un augment de gairebé un 43%.

Olmert ha precisat que la quantitat ha estat acordada en la seva trobada privada amb el president nord-americà, George W. Bush.

Els diners formen part d'un paquet de la Casa Blanca de lliuraments massius d'armament avançat i fons als seus aliats al Pròxim Orient per a fer enfront al poder militar d'Iran, segons han informat en portada els diaris nord-americans The New York Times i The Washington Post.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.