Política

El jutge Grande-Marlaska reobre un cas contra Otegi

Una nova prova fa que el magistrat reconsideri la seva decisió, ja que creu que pot haver-hi enaltiment del terrorisme

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha reobert, contra el criteri del fiscal, un dels casos contra el portaveu de Batasuna Arnaldo Otegi i altres 22 membres d'aquesta formació per la seva participació en l'homenatge al membre d'ETA, Arkaitz Otazu, mort en un enfrontament amb l'Ertzaintza.

El cas va ser sobresegut provisionalment el març passat pel mateix Grande-Marlaska per falta de proves. Ara, la recepció en el jutjat d'una gravació amb la participació d'Otegi en l'acte ha fet que el magistrat reconsiderés la seva decisió, donat que creu que el seu discurs podria ser constitutiu d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.

En l'acte, Grande-Marlaska demana a la Guàrdia Civil i a la Policia que en el termini de deu dies presentin informes sobre si el dia dels fets, el 20 de setembre del 2003, els imputats en la causa formaven part de la Mesa Nacional de Batasuna o si han format part d'aquest organisme “en altres moments històrics”.

Fa unes setmanes, Grande-Marlaska va visionar en el seu despatx el contingut de la cinta enviada per la cadena de televisió Antena 3 TV, per petició del propi jutge, en presència del fiscal adscrit al cas i de l'advocada d'Otegi. Ahir mateix, el fiscal demanava que s'arxivés el cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.