Política

Mas aposta per tornar a fer el referèndum de l'Estatut si el Constitucional el "retalla"

Montilla afirma que no està "supeditat a ningú més que a aquesta cambra" i, per tant, "ni al PSOE ni fins i tot al PSC"

El president de CiU i cap de l'oposició, Artur Mas, ha apostat aquest dijous perquè el referèndum sobre l'Estatut es tornes a repetir en cas que el Tribunal Constitucional acabi "laminant" i "retallant" el text.

L'expresident de la Generalitat ja va llençar la setmana passada aquesta possibilitat, que Mas ha dit durant el seu discurs en el debat de política general. Mas ha proposat crear una ponència conjunta de tots els grups al Parlament per elaborar una llei de consultes populars a Catalunya, tal com permet el nou Estatut, ja que considera que és un mecanisme que ha de servir per "enfortir la democràcia".
El cap de l'oposició ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, que "assumeixi" el "dilema" entre Catalunya i Espanya, perquè "subratllar la personalitat de Catalunya i aconseguir els objectius nacionals de Catalunya, significa que un cert dilema entre Catalunya i Espanya hi d'haver".

Mas ha defensat que el dia que no hi hagi aquest dilema "voldrà dir que Catalunya haurà desaparegut". En el seu discurs al debat de política general, Mas ha lamentat "falta de convicció" i, en l'apartat de polítiques socials, ha convidat el president a "entrar al món real".

"Mans lliures a Madrid"
El president de la Generalitat, José Montilla, ha respost al president de CiU, Artur Mas, que té "les mans lliures a Madrid" i que no està "supeditat a ningú més que a aquesta cambra" i que, per tant, no ho està "ni al PSOE a Madrid ni fins i tot al PSC".

Montilla li ha retret que la seva intervenció "ha estat tot menys un projecte alternatiu per aquest país", i ha assegurat que "la fortalesa d'aquest país està per sobre de les discrepàncies de la vida política", en referència a les declaracions de Mas que Catalunya està "desanimada".

El president també ha dit que mai no superaran el "dilema entre la dreta i l'esquerra", però que sí existeixen "punts de confluència" entre el Govern i CiU en la votació de les lleis i en els pactes de país. Sobre les polítiques socials, Montilla ha argumentat amb xifres que en tres anys el govern tripartit "ha fet més que CiU en 23 anys".

Dos intents fallits
Montilla ha replicat també a Mas afirmant que "no ha paït que no és president" i li ha recordat que "porta dos" intents per ser-ho i "per la cara que fa, no sé si tindrà la tercera oportunitat".

Montilla ho ha dit després que Mas hagi assegurat que Montilla "no compleix" amb el seu discurs del "mèrit i l'esforç", perquè és "el president de la Generalitat amb menys suport electoral". Mas ha dit a Montilla que "no convenç a les urnes", tot i que sí al Parlament, on "tothom cobra un sou públic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona