Política

Jordi Pujol insinua la possibilitat de fer una "vaga fiscal" davant la baixa inversió estatal

L'expresident recorda que l'Estat té l'"obligació" de pagar les grans infraestructures

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha afirmat que "tindria sentit un tancament de caixes o una vaga fiscal" per part dels ciutadans catalans ja que, ha raonat en al·lusió al Govern estatal, "aquests senyors no compleixen amb les seves obligacions elementals" d'inversió a Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pujol ha recordat que l'Estat té l'"obligació" de pagar les infraestructures com l'AVE, l'aeroport de Barcelona o el port de la capital catalana "a canvi de res, només dels impostos" dels ciutadans.

En aquest sentit, Pujol ha subratllat que "si en comptes de democràcia hi hagués Franco també ho hauria de fer" ja que, ha afegit en referència a la contribució de les infraestructures catalanes per part de l'Estat, aquest aspecte no hauria de ser objecte de negociació, ja que "l'obligació primera d'un govern és complir els compromisos ètics que té amb el seu país i amb els seus ciutadans".

Fet gravíssim
D'una altra banda, l'expresident català ha qualificat de "gravíssim" el fet que, segons el seu parer, "s'estengui per Espanya la idea que si les coses aquí no van bé és per culpa dels catalans".

Sobre això, Pujol ha titllat de "vergonya" que "això es permeti i que no surti de seguida tota la premsa responsable, tots els mitjans de comunicació responsables, el president del Govern i el cap de l'oposició i diguin que la situació és culpa de Madrid".

D'una altra banda, Pujol ha qualificat de "penós" que el president català, José Montilla, admeti que "hem parlat massa d'identitats" ja que, ha insistit, "si algú no té dret a dir-ho és el president de la Generalitat", de qui ha afegit "sap que tot això és un incompliment absolut i radical de les obligacions de l'Estat" envers Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona