Política

Trobat el segon vehicle robat per ETA a la fàbrica de productes químics

La policia ha trobat el segon vehicle robat per ETA que va atracar una fàbrica de productes químics al sud-est de França dimecres passat per emportar-se 2.000 litres d'una substància que pot servir per fer explosius, han dit fons properes a l'investigació.

El cotxe, un utilitari Volkswagen, va ser trobat dissabte a Pinols, una petita localitat a Le Puy en Velay, a uns 150 quilòmetres al sud-oest de La Grand-Croix, on va tenir lloc l'atracament a la fàbrica Labema de productes químics.

El divendres es va trobar una furgoneta calcinada, una Skoda Octavia, a una zona aïllada a Curieres, al departament d'Aveyron (sud-oest), a uns 270 quilòmetres del lloc del robatori. També divendres un presumpte etarra va amenaçar un home que el va sorprendre quan intentava robar-li el seu cotxe a la petita localitat de Cambes. El presumpte etarra va fugir amb una furgoneta conduïda per una còmplice.

Cambes dista uns 60 quilòmetres de Cahors, on el passat 1 de setembre la policia va localitzar una casa-laboratori d'ETA.

Fonts properes a l'investigació han indicat que no hi ha elements que indiquin que l'autor de l'intent de robatori a Cambes i el seu còmplice formin part del comando d'ETA que va robar els 2.000 litres de nitrometà diluït a La Grand-Croix, prop de Saint-Etienne, el dimecres passat. Aquest dia, quatre presumptes etarres, dos homes i dues dones, armats, encaputxats van atracat la fàbrica Labema, on van lligar i emmordassar al gerent que estava sol al local. Es van endur 400 bidons, de cinc litres cada un, de nitrometà diluït i dos vehicles propietat de l'empresa que ja han aparegut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona