Política

Dalmases demana a JxCat que obri un expedient per “poder-se defensar” de les “acusacions”

El diputat deixa de ser temporalment el portaveu del seu grup a la comissió de la CCMA

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha demanat a l’executiva de JxCat que obri un expedient informatiu per “aclarir i poder rebatre i defensar-se” de les “acusacions” dels darrers dies en mitjans de comunicació i xarxes socials. ’Nació Digital’ i ’elDiario.es’ va fer pública una esbroncada “intimidatòria” i “coaccions” de Dalmases a una periodista del ’FAQS’ de TV3 arran de l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Segons el comunicat de Junts, el mateix Dalmases també ha proposat la “suspensió temporal” de la seva tasca com a portaveu a la comissió parlamentària de la CCMA “fins que es resolgui aquest expedient” ja que “el que s’està analitzant és de la mateixa temàtica que la comissió”.

En la pròxima reunió de la direcció nacional de Junts se sotmetrà a aprovació aquest expedient informatiu i la direcció del grup parlamentari proposarà un nou portaveu en funcions de la comissió parlamentària de la CCMA.

Aquest mateix dimecres, ERC ha instat la Mesa a aplicar a Dalmases el codi de conducta del Parlament. En un comunicat, la formació republicana explica que ha elevat la petició a la Mesa perquè l’actitud del diputat pot haver “contravingut, com a mínim”, les normes de conducta del Parlament, i que la Comissió de l’Estatut del Diputat hauria d’elaborar un informe i avaluar les “possibles infraccions” que s’hagin comès en aquest cas.

En una piulada, Dalmases va lamentar ahir que l’equip del programa “s’hagi sentit molest” i va demanar disculpes “a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès”.

Aquest dimarts al vespre ’Nació Digital’ i ’elDiario.es’ van publicar que hi ha altres periodistes que també s’han sentit “intimidats” per Dalmases, inclòs un treballador o treballadora de l’ACN, i un altre de Catalunya Ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia