Política

França jutjarà els etarres detinguts dijous a Rodez

Maiza Artola haurà de ser jutjat pel Tribunal Especial de París

El presumpte responsable de logística d’ETA, Juan Cruz Mazia Artola, detingut dijous passat a Rodez, va ser acusat ahir d’associació de malfactors amb finalitats terroristes per la jutge antiterrorista Laurence Le Vert, que li imputa vuit càrrecs més. Maiza Artola haurà de ser jutjat pel Tribunal Especial de París per aquests càrrecs, un camí que previsiblement seguiran Iker Iparragirre Galarraga i Bihotz Cornago Arnaez, que també van ser detinguts en la mateixa operació.

La formulació de l’acusació es produeix la vigília de la trobada que han de mantenir a París el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb la seva col·lega francesa, Michèle Alliot-Marie. El ministre espanyol aprofitarà la visita per distingir una vintena de policies francesos per la seva tasca antiterrorista.

Col·laboració ciutadana
Alfredo Pérez Rubalcaba va justificar ahir la petició de col·laboració ciutadana plantejada per les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb la publicació de les fotografies de sis presumptes etarres buscats. Es tracta d’Ander Mugica, Joseba Mikel Olza, Eneko Zarrabeitia, Aitzol Etxaburu, Leire López, Saioa Sánchez.

Rubalcaba, que ahir es va entrevistar amb el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, va explicar que els sis presumptes etarres estan implicats en intents d’ETA de cometre atemptats i l’experiència demostra que la col·laboració ciutadana proporciona una gran ajuda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.