Política

Lloret tindrà un servei de bicicletes compartides

El servei serà de bicis elèctriques i es finançarà amb fons Next Generation

L’Ajuntament de Lloret de Mar projectarà un servei municipal de bicicletes elèctriques compartides amb l’objectiu de reduir desplaçaments en cotxe.

L’alcalde del municipi, Jaume Dulsat, va explicar a l’agència ACN que a través d’una línia de fons Next Generation podran desenvolupar aquest servei en els propers tres anys. Es tracta d’un servei similar al que hi ha en diverses ciutats com ara Barcelona, en què només s’oferiran bicicletes elèctriques per garantir una mobilitat sostenible.

El consistori ha rebut una altra subvenció per construir nous carrils bici per millorar la connectivitat en bici. Aquest servei se sumarà a altres iniciatives com ara un aparcament dissuasiu a l’entrada de Lloret de Mar per evitar més vehicles al nucli urbà.

El municipi té diversos trams de pendent i per això han optat per oferir un servei de bicicletes elèctriques que “ajudin la gent a pedalar a les pujades” però que permetin a veïns i turistes desplaçar-se pel municipi amb aquest “transport actiu”. Un dels usos que podria tenir seria el d’apropar els clients d’hotels més allunyats de la costa fins a les diferents platges que hi ha sense necessitat d’agafar el cotxe.

Lloret de Mar s’ha mostrat compromès a reduir la presència de vehicles de motor al municipi i per això des d’aquesta temporada turística han optat per obrir un aparcament dissuasiu a l’entrada del municipi (al costat del parc aquàtic Water World). Té una capacitat per a més d’un centenar de busos i també cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia