Política

Macri guanya la primera volta per a l'alcaldia de Buenos Aires

Per accedir a l'alcaldia de Buenos Aires en la primera volta electoral cal obtenir com a mínim el 50% més un dels vots

L'empresari i president del popular club de futbol Boca Juniors, Mauricio Macri, ha aconseguit una avantatge de 20 punts respecte al segon candidat més votat, el ministre d'Educació, Daniel Filmus, en les eleccions per escollir alcalde a la ciutat de Buenos Aires.

Segons els primers resultats oficials, escrutat el 97% de les 5.916 taules electorals, Macri, candidat del partit de centredreta PRO, s'apropa al 50% dels vots, davant del 24% de Filmus, del Frente para la Victoria, mentre que l'actual alcalde, Jorge Telerman, es queda en el tercer lloc, amb el 21%. La candidata del Movimiento al Socialismo, Patricia Walsh, ha aconseguit el 2,6% dels vots.

Per accedir a l'alcaldia de Buenos Aires en la primera volta electoral cal obtenir com a mínim el 50% més un dels vots, fet que suposa que si es mantenen aquests resultats, Macri haurà de disputar una segona volta, prevista per al pròxim 24 de juny.

Si els resultats encara provisionals es mantenen, l'aliança conservadora Propuesta Republicana que encapçala Macri obtindria 15 dels 30 escons de la Legislatura de Buenos Aires que també es renova en aquests comicis. El Frente para la Victoria, coalició que lidera el president argentí, Néstor Kirchner, assoliria 8 escons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.