Política

Simancas presenta la seva dimissió

En aquests moments, està comunicant la seva decisió a l'executiva regional, que havia de decidit els futurs portaveus

Si la setmana passada era l'alcaldable socialista de Madrid, Miguel Sebastián, avui és Rafael Simancas qui renuncia al seu càrrec. El secretari general del PSM, Rafael Simancas, ha presentat aquest matí la seva dimissió després de reunir-se amb el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, a La Moncloa per analitzar el futur dels socialistes madrilenys.

En aquests moments, i segons han informat fonts socialistes, està comunicant la seva decisió a l'executiva regional, que havia de decidit els futurs portaveus en el grup municipal i en l'Assemblea. Fins ara, Simancas sempre havia dit que es mantindria al capdavant del PSM fins al pròxim Congrés, tot i que renunciaria a ser candidat el 2011.

No obstant, l'últim obstacle se li ha presentat aquest matí quan, després de tot un cap de setmana de contactes, els regidors socialistes electes no han acceptat els noms que els proposava per ocupar el càrrec de portaveu (Oscar Iglesias), presidenta (Pilar Gallego), viceportaveu (David Lucas) i secretària de grup (Noelia Martínez).

A això se li ha sumat de bon matí la convocatòria urgent i per sorpresa del president espanyol i secretari general del PSOE en el palau de La Moncloa.

Amb la dimissió de Simancas, sembla triomfar el sector socialdemòcrata del partit socialista de Madrid, el portaveu del qual, Antonio Miguel Carmona, creu necessari que es constitueixi un gestora per garantir que el futur del PSM se celebra “sense favoritismes ni canvis sorpresa”.

Segons Carmona, aquesta gestora hauria d'estar presidida per “un home o una dona capaç d'establir equidistància entre els dos grans sectors del PSM, guerristes i socialdemòcrates, que garanteixi la celebració d'un pròxim i desitjat Congrés i que fomenti la participació dels militants en el procés”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona