Política

Segon dia consecutiu de protestes contra el president georgià

Els líders de l’oposició amenacen de cridar a la “desobediència civil”

Almenys 10.000 persones van sortir ahir de nou als carrers de la capital de Geòrgia, Tbilissi, per exigir la dimissió del president, Mikhaïl Saakaixvili. La crida la va liderar el cap del Partit Laborista, Xalva Natelaixvili, que va advertir que “l’objectiu de la nació és [forçar] la dimissió de Saakaixvili”.

La d’ahir va ser la segona jornada de protestes contra el líder de la revolució de la rosa –qüestionat per acusacions de corrupció i autoritarisme–, tot i que va congregar menys ciutadans que els 70.000 de divendres. Amb tot, els manifestants, que lluïen mocadors blancs amb el lema No tinc por, van apujar ahir el to de les seves demandes.

“Les accions de l’oposició són una marató, i si les autoritats no fan concessions, farem una crida social a la desobediència civil”, va afirmar Gueorgui Tortladze, líder del moviment opositor Geòrgia Unida. A més de la dimissió del president, tres són les exigències dels deu partits i moviments que organitzen les protestes: la convocatòria d’eleccions parlamentàries l’abril vinent, la reforma de la llei electoral i l’alliberament dels presos polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.