Política

Montilla demana que la seguretat primi sobre les dates d'inauguració del TGV

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que la seguretat dels viatgers de Renfe ha de primar sobre les dates previstes per fer arribar el TGV a Barcelona, pel que no veuria malament que s'ajornés, si és necessari, la inauguració planejada per al 21 de desembre.

Preguntat pels periodistes sobre el nou esvoranc aparegut avui en les vies del tren en l'Hospitalet, Montilla ha assegurat que "les obres no s'han de parar, però allò que ha de primar, per damunt de les obres i les dates, és la seguretat" i que "les obres s'han de fer ben fetes".

"Les mesures que es prenguin per part dels operadors han de tenir molt present la seguretat dels viatgers", ha subratllat durant la visita a Cervera.

Segons la seva opinió, "les obres han de continuar i finalitzar. Si la inauguració es pot fer el 21 de desembre bé i, si no, ja es farà en un altre moment".

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar aquesta setmana en el ple del Congrés dels Diputats que la paralització de les obres del TGV "no solucionaria absolutament cap problema" en relació amb les dificultats que es vénen produint.

Respecte a un possible tall de les línies de Rodalies, possibilitat que estudia el Ministeri de Foment, Montilla ha indicat des de Cervera que "aquesta decisió ja la prendran els responsables de Renfe, del Ministeri i de la Generalitat, que són els que tenen la informació sobre això".

De fet, el Centre de Cooperació d'Operacions Ferroviàries s'ha reunit avui en una convocatòria extraordinària després del nou esvoranc aparegut en les obres del TGV al Gornal, que ha provocat la suspensió del servei en dues línies de la xarxa de Rodalies.

El centre pretén garantir la seguretat de tots els serveis ferroviaris i la immediatesa en la resposta davant possibles incidències causades per les millores que Foment està fent a la xarxa de Barcelona i Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.