Política

Rajoy respon a Mas que no té cap intenció de retirar el recurs contra l'Estatut

Mas va reptar el PP a retirar el recurs contra l'Estatut per obrir la porta a un possible suport després de les eleccions

El president de Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, ha advertit al líder de CiU, Artur Mas, que el seu partit no retirarà el recurs contra l'Estatut català, tal com reclamen els nacionalistes catalans per poder arribar a un acord amb el PP després de les eleccions generals.
"És una condició clarament absurda. No he recorregut l'Estatut català perquè estigués avorrit", ha afirmat Rajoy, després de ser preguntat per l'exigència de Mas per a un possible pacte després de les generals.

Cal recordar que ahir el president de CiU va reptar el PP a comprometre's, abans de les eleccions generals, a retirar el seu recurs presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut català, fet que permetria obrir la porta a un eventual suport legislatiu al PP de la federació nacionalista.

En una entrevista a Intereconomia TV, el líder dels populars ha recalcat que el seu partit no retirarà aquest recurs. "Ningú que vulgui pactar amb mi m'exigirà que el retiri -ha emfatitzat-. Si algú diu això és perquè no vol pactar amb nosaltres".

Rajoy, que s'ha mostrat convençut que el PP està en condicions de guanyar les pròximes eleccions, ha recordat que tant el president del govern com ell s'han compromès que governi la força política que tingui més vots. "No cal descartar un govern en minoria", ha dit, després de recordar que José María Aznar va governar així el 1996 i va ser una "legislatura fructífera".

Davant la reacció del PP, el president de CiU ha manifestat en declaracions a TV3 que el PP s'està tancant tot sol les portes a un possible pacte postelectoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.