Política

El tancament de TV3 al País Valencià, més a prop

CATALUNYA

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat via lliure al tancament de repetidors de TV3 al País Valencià mentre no hi hagi una sentència definitiva sobre el litigi que enfronta Acció Cultural, propietària dels reemissors, amb el govern del PP encapçalat per Francesc Camps.

En una interlocutòria comunicada aquest divendres, la secció primera de la sala contenciosa administrativa del tribunal resol que no hi ha motius per aturar l'ordre de la Generalitat cautelarment, com havia demanat Acció Cultural.

L'entitat propietària dels repetidors esperava que els magistrats del TSJCV apliquessin a tot el País Valencià l'esperit de la resolució del jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló, que va suspendre cautelarment el tancament del reemissor del Bartolo, a la Plana Alta. A l'hora de la veritat, el Tribunal Superior ha pres l'opció contrària: mentre no hi hagi sentència, l'ordre governativa de tancament pot tirar endavant. I la sala que ha pres aquesta decisió és la mateixa que ha d'estudiar el recurs del govern de Camps contra l'ordre del jutge de Castelló. "Ara el Tribunal Superior tombarà la decisió de Castelló i tancaran també el Bartolo, que ningú es faça il·lusions", ha advertit el president d'Acció Cultural, Eliseu Climent.

L'única petició de l'entitat atesa pels jutges ha estat la de suspendre la multa de 300.000 euros imposada pel govern de la Generalitat Valenciana. Els magistrats entenen que no és urgent executar la sanció i que per tant se n'ha de congelar el cobrament provisionalment, ja que Acció Cultural és una entitat sense ànim de lucre. De moment, s'ha suspès la campanya de recollida de fons per fer front a la multa i la quantitat recaptada fins ara serà certificada per un notari i es dipositarà en un compte a l'espera de la decisió judicial final. Climent adverteix que "és una possibilitat molt real" que la sanció finalment s'hagi de pagar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

El govern israelià legalitza cinc nous assentaments il·legals a Cisjordània

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona