Política

Madí demana que tots els dirigents de CDC se sotmetin al vot de la militància

Congrés CDC

El portaveu de CDC, David Madí, ha demanat que totes les persones que proposi Artur Mas per formar part de la nova direcció convergent se sotmetin a la votació directa dels 2.069 militants que participaran al congrés del partit el mes de juliol vinent.
En declaracions a Efe, Madí ha advocat per esmenar la ponència d'organització elaborada per al congrés, que preveu que només els càrrecs de president, secretari general i secretari general adjunt siguin votats de manera unipersonal en el conclave.

El text de la ponència estableix que el secretari general ha de proposar una candidatura amb les persones que desitja que l'acompanyin al comitè executiu, que es votarà com a llista tancada i bloquejada i que haurà d'obtenir la majoria simple per ser aprovada.

Madí, mà dreta de Mas i identificat amb l'anomenat 'pinyol' o nucli dur del partit, demana que els militants no hagin de votar en bloc a l'equip de Mas sinó que puguin pronunciar-se sobre cadascun dels noms proposats, perquè no càpiguen dubtes de què gaudeixen del suport del congrés.

"Tinc una petita discrepància respecte a la ponència, que espero que se solucioni. Crec fermament que el secretari general ha de poder formular la proposta del seu equip però això ha de fer-se compatible, com va passar en l'anterior congrés, amb que el conjunt de la militància voti a tots els membres de l'executiva", ha explicat Madí, a qui Mas ja ha confirmat com un dels que vol que segueixin al seu costat.

Al congrés celebrat el 2004, tots els membres de l'equip proposat per Mas van collir l'aval dels delegats de CDC i, en concret, David Madí va aconseguir el suport del 71,6% dels vots per a la secretaria executiva de comunicació i estratègia.

El vicesecretari general d'economia, Antoni Fernández Teixidó, de perfil moderat, va ser qui va obtenir un resultat més ajustat, amb el 63,1% de vots a favor, mentre que Dolors Batalla va assolir el coeficient més alt, el 91,7%, com a responsable d'acció política.

Segons la reestructuració organitzativa, CDC passarà a tenir cinc secretaries executives, set secretaries d'àmbit sectorial, tres secretaries transversals, cinc secretaries de coordinació, un responsable de les relacions amb Galeuscat, un altre responsable de la política internacional, vuit representants de l'àmbit municipal i els presidents territorials del partit, a més dels membres nats de la direcció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona