Política

La modificació dels estatuts d'ERC s'aprova en una votació ajustada

Congrés d'ERC

La proposta de modificació d'estatuts que s'ha sotmès aquest dissabte a votació al congrés d'ERC s'ha aprovat, tot i que de forma ajustada. L'objectiu d'aquesta modificació és flexibilitzar els càrrecs en el si de l'Executiva Nacional del partit i poder afavorir així el consens entre candidatures.

Així, s'ha aprovat suprimir els punts dels estatuts que determinen el nombre de vicesecretaries i secretaries, amb l'objectiu de flexibilitzar els càrrecs dins de la direcció. D'aquesta manera, s'ha aprovat que correspon al congrés l'elecció de fins a un màxim de divuit membres de l'Executiva Nacional del partit, a proposta conjunta del president i secretari general.

Aquesta ha estat una votació molt ajustada, ja que ha prosperat amb 1.1187 vots a favor, 810 en contra i 166 en blanc. Algunes fonts apunten que els dos corrents crítics Reagrupament.cat i Esquerra Independista (EI) estaven en contra d'aquesta modificació d'estatuts.

Per contra, sí ha tingut un ampli suport una altra modificació d'Estatuts que tenia com a objectiu registrar un article nou, entre els actuals 23 i 24, sobre la federació del partit a la Val d'Aran. Aquesta esmena defineix la Val d'Aran com 'un territori de llengua, cultura i nació occitana' i per aquest motiu ERC 'es constitueix a l'Aran sota la denominació social i electoral d'Esquèrra Republicana Occitana'. Aquesta proposta de modificació s'ha aprovat per 2.090 vots a favor, 12 en contra i 38 en blanc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.