Política

Zapatero no inaugurarà el TGV a Barcelona i diu que les obres van bé

Insinua que s'inaugurarà entre el 14 de gener, dia de la dissolució de les Corts, i el 9 de març, dia de les Eleccions

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, no inaugurarà l'arribada del TGV a Barcelona perquè no té previst assistir a cap inauguració després de la dissolució de les Corts, el dia 14 que ve, encara que ha assenyalat avui que les obres van per bon camí.

En una conversa informal amb periodistes durant la celebració de la Pascual Militar, Rodríguez Zapatero no ha volgut avançar cap data per a l'arribada de l'alta velocitat a la Ciutat Comtal, ha dit que les obres avancen positivament i ha precisat que ahir mateix va rebre l'últim informe sobre elles.

A causa de la dissolució de les Corts per la convocatòria de les eleccions generals del 9 de març, el cap de l'Executiu no assistirà a la inauguració de cap obra, ha subratllat.

Això no obstant, ha puntualitzat que això no significa que no es pugui posar en servei el TGV, els trens del qual entraran en funcionament "quan estiguin llestos".

Ha restat importància també als retards registrats en els primers dies de la posada en marxa del TGV a Màlaga, en apuntar que és necessari ponderar "de manera assossegada" el fet que hi hagi hagut demores en el 5 per cent de les freqüències.

Donats els problemes que hi ha hagut en els últims temps en les infraestructures a Catalunya, Zapatero ha estat preguntat també per la contribució de l'electorat català a una possible victòria del seu partit. "Jo li ho vaig a demanar (que l'ajudin) amb totes les meves ganes", ha avançat.

Després de mostrar el seu "gran confiança" a la societat catalana, ha detallat que en la campanya electoral explicarà de forma detalla el que ha fet en aquests quatre anys per configurar una "visió plural" del país i per augmentar les inversions a Catalunya.

Reacció d'ICV
El diputat i portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha acusat avui el Govern de pensar que l'arribada del TGV a Barcelona tindrà un efecte balsàmic "en totes les ferides obertes dels sofridors usuaris" de la resta de serveis ferroviaris a Barcelona.

En la seva carta setmanal difosa a través d'internet, Herrera assegura que l'any 2008 ha començat com va acabar el 2007, "amb una altra jornada de col·lapse absolut" en el servei de Rodalies de Renfe.

La Diputació Permanent del Congrés es reunirà dimarts que ve a petició d'ICV per debatre i votar la petició presentada pel grup parlamentari d'IU-ICV que comparegui la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, perquè expliqui els incidents ferroviaris ocorreguts a Catalunya els últims dies i si aquests estan relacionats "amb les presses per inaugurar l'arribada del TGV a l'estació de Sants". 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.