Política

L'economia protagonitza el ple del Parlament d'avui, amb la compareixença de Montilla sobre la crisi

Parlament

L'economia protagonitzarà aquest dimarts el ple del Parlament, amb la compareixença del president de la Generalitat, José Montilla, que exposarà com el govern català afronta la crisi econòmica.

Des del PSC apunten que Montilla farà un diagnòstic molt precís i molt real de la situació econòmica actual de Catalunya, sense estalviar cap dada negativa però tampoc caient en l'exageració.

Montilla compareix a petició pròpia en l'última sessió de l'actual període de sessions. Es preveu que el president intervingui en primer lloc, seguit del torn de rèplica dels grups, després del qual Montilla podrà tornar a parlar.

Decret de mesures urgents
També relacionat amb la crisi econòmica, el Parlament votarà el decret llei de mesures urgents en matèria fiscal i financera del 4 de juliol, que el govern va promoure adduint "la necessitat extraordinària i urgent" d'actuar per "contrarestar, atenuar i pal·liar la situació econòmica catalana actual".

Promulgar aquest tipus de decrets és una possibilitat que estableix el nou Estatut, i que exerceix per segona vegada el govern de Montilla després de fer-ho al novembre, quan el Parlament va convalidar un decret llei de mesures urgents en matèria urbanística.

Ampliació de crèdits
Entre les mesures del decret llei, destaquen l'ampliació de les línies de crèdit de l'Institut català de Finances (ICF), per afrontar des del sector públic les demandes creditícies, part de les quals no satisfà el sector privat, que, en l'actual context de desacceleració, ha optat per endurir les condicions que dóna als seus prestataris.

El ple també aprovarà el projecte de llei de seguretat industrial, que donarà més llibertat als usuaris perquè puguin elegir qui fa la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), garantint al mateix temps que cap companyia presti més del 5% del total del servei a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.