Política

Vendrell cau de l'executiva d'ERC

El congrés d'ERC ha acabat amb una sonora bronca entre els partidaris de Joan Puigcercós i els de Josep-Lluís Carod-Rovira. Ni tan sols ha estat possible pactar una executiva entre els dos sectors oficialistes, que han acabat trencant totes les negociacions. Fins al punt que el sector Puigcercós ha difós una nota pública en que acusa els partidaris de Carod de "manca de confiança en l'última fase de la negociació". Aquesta "manca de confiança" es deu, segons fonts consultades per AVUI.cat, a que la candidatura de Xavier Vendrell podria haver patit un fort vot de càstig a l'hora de ser votada.

De fet, en la pràctica, l'espai "carodista" s'ha dividit en dos. Els uns, liderats per Ernest Benach, volien pactar la nova executiva i votar monolíticament amb els partidaris de Puigcercós. Els altres, encapçalats per Rafael Niubò, pretenien col·laborar amb els crítics de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista i aplicar un fort vot de càstig contra Xavier Vendrell.

El cas és que la "qüestio Vendrell" ha acabat d'enverinar la relació entre els dos sectors oficialistes i ara la nova executiva representarà, en exclusiva, el 37 per cent de militants que van donar suport a Puigcercós, amb l'única presència afegida d'alguns càrrecs institucionals.
El fins ara vicesecretaria general de Coordinació Interna i Acció Electoral d'ERC, Vendrell, no ha aconseguit el suport suficient de la militància del partit per tornar a formar part de l'Executiva Nacional. Segons fonts del partit, Vendrell s'ha quedat a uns cent vots aproximadament de passar el tall necessari, un fet que sí han aconseguit els altres candidats. Puigcercós ha proposat a la militància el nom de Carmel Mòdol, president del Consell Nacional del partit.

En la proposta d'Executiva feta a la militància, Vendrell ocupava el lloc de vicesecretari general de Política Institucional, un càrrec que no podrà ocupar en no haver aconseguit el suport necessari per un marge reduït.

De fet, el nom de Vendrell ha estat controvertit al llarg de la negociació amb les altres candidatures i fins i tot fonts pròximes al president del partit han denunciat que des d'ERCFutur s'havia intentat ''vetar'' el seu nom a l'Executiva. Vendrell és un home de confiança de Puigcercós i des de diversos sectors se li ha atribuït el control de l'aparell del partit.

Per contra, els altres noms proposats per Puigcercós i Ridao sí han aconseguit superar el tall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.