Política

Puigcercós ja ha parlat amb tots els candidats i els ha expressat la voluntat de consensuar l'executiva

Novadirecció d'ERC

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge que ja ha parlat amb els candidats de les altres llistes que es van presentar a les eleccions a qui ha expressat la seva voluntat de consensuar la nova executiva.
Puigcercós ha explicat que es vol reunir amb tots els candidats "sobretot per tractar l'estratègia política", però també per confeccions els equips. El nou president, que ha remarcat que vol que el seu partit "marqui l'agenda política de Catalunya", vol confeccionar un "equip potent i renovador" però que "assumeixi l'experiència dels últims anys".

Per Puigcercós els resultats d'ahir evidencien que els militants volen la "unitat" d'ERC i que el partit faci "un canvi tranquil". El nou president d'Esquerra ha explicat que es reunirà durant la setmana amb els líders de les altres candidatures per parlar de la nova executiva de cara a la segona part del congrés que se celebrarà dissabte que ve.

Problema d'estratègia
El president de CiU, Artur Mas, ha felicitat aquest diumenge Puigcercós i Ridao, tot i que ha afirmat que el problema d'ERC "no és de cares sinó d'estratègia". Segons Mas, "el partit els ha anat com ha anat" pel seguidisme que els republicans han fet del PSC, fet que "els ha fet perdre perfil i credibilitat".

Les reaccions dels socis del tripartit
El coordinador general d'EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha felicitat al nou president i al nou secretari general d'ERC i ha esperat que aquesta renovació de càrrecs, sumada a les conclusions del congrés que els republicans celebraran el proper cap de setmana, suposi "la revalidació del compromís d'ERC amb l'esquerra plural al govern d’Entesa i amb la societat".

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) no ha entrat a valorar els resultats de les eleccions d'ERC, tot i que ha volgut felicitat Puigcercós Ridao per la seva victòria. També ha felicitat a la militància d'aquesta formació "per la seva gran participació en la jornada electoral". El PSC reitera en un comunicat el seu respecte "pel procés democràtic iniciat per Esquerra que culminarà al Congrés del pròxim cap de setmana".

Un govern "inestable"

El president del PP de Catalunya, Daniel Sirera, ha augurat "inestabilitat" en el govern de la Generalitat després de la victòria de Puigcercós. Sirera ha mostrat els seus dubtes per saber cap on anirà Puigcercós

l presidente de los populares catalanes mostró su preocupación por ver si Puigcercós apostará por "celebrar elecciones para convertirse en cabeza de lista" de los republicanos, por lo que mostró sus dudas y dijo: "Ya veremos si aguanta el Govern".

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha vaticinat "moltes turbulències" en el govern després dels resultats de les eleccions perquè, segons ha dit, la militància ha reflectit en el seu vot que "no vol sumar amb el PSC" i busca "endurir la posició independentista". Rivera assegura que el resultat provocarà "més contradiccions" entre el govern i ERC, ja que la nova direcció no està present al tripartit, cosa que portarà a una "més gran inestabilitat". "La corda es tensarà", ha assegurat Rivera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.