Política

Puigcercós i Ridao fan campanya amb 18 vídeos dirigits per Francesc Bellmunt

Un Francesc Bellmunt renovat que beu de noves tendències fílmiques ha dirigit els 18 vídeos amb què Joan Puigcercós i Joan Ridao aborden les últimes setmanes de campanya per les eleccions internes d'ERC. El primer capítol de l'entrega mostra una conversa entre el candidat a la presidència i l'aspirant a secretari general. El tàndem debat com abordar un procés congressual en què s'enfronten quatre candidatures i evitar que la formació quedi fragmentada, una qüestió que preocupa els dirigents republicans.

"He descobert que la gent té una obsessió que és lògica. Em pregunten: 'Com s'acabarà això? Què passarà l'endemà?'. I els dic: 'Res, no ha de passar. Això és un debat democràtic i tranquil. L'endemà, la candidatura que obtingui la confiança [dels militants] ha de saber sumar, incorporar el millor de cada casa'", explica Puigcercós a Ridao, que l'escolta assentint.

Amb aquests vídeos, la candidatura Gent d'Esquerra fa un cop d'efecte per encarar la recta final de la campanya, que s'acaba amb la votació del 7 de juny. Les filmacions estan enregistrades amb tres càmeres alhora i tenen factura cinematogràfica. Es regeixen per l'estil més recent: càmera en mà, molts primers plans, il·luminació naturalista. I un detall destacat: l'ús de la pantalla partida explotat amb molt èxit pel director barceloní Jaime Rosales a La Soledad, guanyadora del Goya a la millor pel·lícula i la millor direcció en l'última edició dels premis.

Quasi tots aquests curts de campanya es van filmar en una sola jornada maratoniana, un diumenge en què l'equip de Bellmunt, militant d'ERC i partidari de Puigcercós, es va tancar amb el de Gent d'Esquerra per al rodatge. El primer vídeo dura una mica més de quatre minuts però la resta són d'entre dos i tres minuts. A més de Puigcercós i Ridao, hi surten Pere Aragonès (diputat i exportaveu de les JERC), la també diputada i exconsellera Anna Simó i la diputada al Congrés Georgina Oliva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.