Política

Puigcercós i Ridao fan campanya amb 18 vídeos dirigits per Francesc Bellmunt

Un Francesc Bellmunt renovat que beu de noves tendències fílmiques ha dirigit els 18 vídeos amb què Joan Puigcercós i Joan Ridao aborden les últimes setmanes de campanya per les eleccions internes d'ERC. El primer capítol de l'entrega mostra una conversa entre el candidat a la presidència i l'aspirant a secretari general. El tàndem debat com abordar un procés congressual en què s'enfronten quatre candidatures i evitar que la formació quedi fragmentada, una qüestió que preocupa els dirigents republicans.

"He descobert que la gent té una obsessió que és lògica. Em pregunten: 'Com s'acabarà això? Què passarà l'endemà?'. I els dic: 'Res, no ha de passar. Això és un debat democràtic i tranquil. L'endemà, la candidatura que obtingui la confiança [dels militants] ha de saber sumar, incorporar el millor de cada casa'", explica Puigcercós a Ridao, que l'escolta assentint.

Amb aquests vídeos, la candidatura Gent d'Esquerra fa un cop d'efecte per encarar la recta final de la campanya, que s'acaba amb la votació del 7 de juny. Les filmacions estan enregistrades amb tres càmeres alhora i tenen factura cinematogràfica. Es regeixen per l'estil més recent: càmera en mà, molts primers plans, il·luminació naturalista. I un detall destacat: l'ús de la pantalla partida explotat amb molt èxit pel director barceloní Jaime Rosales a La Soledad, guanyadora del Goya a la millor pel·lícula i la millor direcció en l'última edició dels premis.

Quasi tots aquests curts de campanya es van filmar en una sola jornada maratoniana, un diumenge en què l'equip de Bellmunt, militant d'ERC i partidari de Puigcercós, es va tancar amb el de Gent d'Esquerra per al rodatge. El primer vídeo dura una mica més de quatre minuts però la resta són d'entre dos i tres minuts. A més de Puigcercós i Ridao, hi surten Pere Aragonès (diputat i exportaveu de les JERC), la també diputada i exconsellera Anna Simó i la diputada al Congrés Georgina Oliva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona