Política

Zapatero diu que necessita una victòria àmplia a Catalunya davant de CiU, que no es defineix

El president del govern i líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que necessita una "victòria àmplia" a Catalunya per frenar el PP després d'advertir que CiU no es defineix entre un PSOE que ha recolzat Catalunya i un PP que ha anat "en contra" dels interessos i de la identitat catalans.

Zapatero ha participat en un dinar a Lleida, al costat d'uns 2.200 militants i simpatitzants del PSC, en què ha estat acompanyat també de la cap de llista del PSC en les generals, la ministra Carme Chacón, i la candidata lleidatana Teresa Cunillera, entre d'altres dirigents.

Després del míting d'aquest matí a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el líder socialista ha subratllat a Lleida: "Ho adverteixo: hi ha alguns partits que diuen que esperaran a després del 9 de març per veure si recolzen Mariano Rajoy o a mi i jo els dic als ciutadans de Catalunya i de Lleida que no poden esperar a després del 9 de març, sinó que escullin directament". "Que escullin directament si volen un govern presidit per mi o per un que representa la dreta, que ha tingut una actitud que ha estat molt negativa cap a Catalunya", ha afegit.
Zapatero, que abans a l'Hospitalet s'ha conjurat amb el president català, José Montilla, a seguir treballant junts des del govern i la Generalitat al marge de possibles aliances postelectorals, ha aprofitat el seu acte a Lleida per deixar clar que no vol esperar a veure si compta o no amb els nacionalistes catalans després del 9 de març per amarrar el govern d'Espanya.

Davant l'actitud de CiU, formació a la qual no ha citat explícitament, Zapatero ha demanat als catalans que "no esperin", que es defineixin ja.

Zapatero ha defensat el seu projecte progressista i "d'avantguarda", amb polítiques a favor dels drets civils i del creixement econòmic -ha tornat a apostar per superar França en PIB d'aquí quatre anys-, i ha subratllat que vol seguir quatre anys més en aquesta direcció comptant amb el suport de "la majoria dels catalans".

En aquest sentit i per "tenir una àmplia majoria a Espanya i tenir un govern més fort davant una dreta que ha crispat i ha intentat desestabilitzar", Zapatero ha admès: "Necessito una majoria més àmplia i és Catalunya qui me la pot donar i confio en què me la doni el 9 de març".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona