Política

Karadzic compareixerà demà per primera vegada davant del TPII

Balcans

La primera compareixença de l'expresident i presumpte criminal de guerra Radovan Karadzic davant del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII) està prevista per demà a les quatre de la tarda, en presència del jutge Alphons Orie, segons ha anunciat el TPI mateix.

Karadzic, detingut la setmana passada després de tretze anys fugit de la Justícia, es troba des d'aquest matí a la presó de Scheveningen, a la Haia, on haurà de respondre pels càrrecs de genocidi, crims contra la Humanitat i crims de guerra, segons ha confirmat avui la portaveu d'aquest organisme, Nerma Jelacic.

Poc abans, el Ministeri de Justícia serbi havia donat llum verda a l'extradició després que el Tribunal de Districte de Belgrad confirmés que es complien tots els requisits per transferir Karadzic als Països Baixos, segons ha informat el govern en un comunicat.

L'exlíder serbobosnià ha arribat aquest matí al centre de detenció del TPI a les 7h del matí, després de ser traslladat des de Belgrad a les 4h de la matinada. L'extradició s'ha fet poques hores després que 15.000 ultranacionalistes serbis es manifestessin a Belgrad a favor de Karadzic.

Karadzic va ser detingut pels serveis d'intel·ligència serbis prop de Belgrad, on vivia sota una identitat falsa i treballava en un centre de medicina alternativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.